شاید هربار حضور تیمهای ورزشی ایران در مسابقات دانشجویی جهان بدون نفراتی که از دل دانشگاه به این تیمها راه یافته باشند این مسأله را بیشتر یادآور میشود که لزوم توجه به ورزش دانشجویی و کشف جوانان مستعد از دانشگاههای سراسر کشور و تشکیل تیمهای مختلف ورزشی کمک شایانی به پیشرفت ورزش و انگیزه در بین جوانان خواهد کرد.
سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت – بیشک برگزاری المپیادهای ورزشی را میتوان از اثرگذارترین مسابقاتی دانست که باعث شناسایی دانشجویان ورزشکار مستعد و استفاده از آنها در تیمهای ملی دانشجویان خواهد شد. همچنین توجه به این نکته که مبانی فرهنگی در کشورهای مختلف توانسته ورزش را در ابعاد مختلف توسعه دهد نیاز به برگزاری المپیادهای فرهنگی ورزشی را به تصویر میکشد.
از طرفی پیوند دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور با یکدیگر، تبادل تجربیات و همسوسازی توانمندیهای دانشجویان و ایجاد انگیزه در جهت فعالیتهای فرهنگی، ورزشی در سطح دانشگاههای کشور را نیز میتوان از دیگر دستاوردهای مهم برگزاری چنین المپیادهایی دانست که بر ضرورت برگزاری چنین برنامههایی تأکید میکند.
اما دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاههای پیشرو کشور در این امر بوده که با برگزاری هفتمین دوره جشنوارههای فرهنگی ورزشی به میزبانی استان قم در بخش پسران و آغاز این جشنواره در بخش دختران در استان همدان نشان داده که برنامه مدونی در تشویق دانشجویان خود به ورزش و ایجاد نشاط و شادابی در بین آنها دارد.
این المپیاد که پنجشنبه گذشته در بخش پسران به پایان به پایان رسید با استقبال خوبی همراه بود٬ پسران دانشگاههای پیام نور سراسر کشور در ۱۱ رشته در استان قم به رقابت پرداختند که در پایان کاروان ورزشی دانشگاه پیام نور مازندران موفق شد مقام نخست را به خود اختصاص دهد.
همچنین یکهزار و ۵۰۰ دانشجوی دختر دانشگاه پیام نور سراسر کشور هم از دیروز رقابت در ۱۰ رشته ورزشی را در استان همدان آغاز کردهاند و به طورحتم رقابت آنان نیز دیدنی خواهد بود.
المپیادها حلقه مغفول مانده ورزش کشور در بخش آموزش عالی است.
رئیس کمیته فوتبال و فوتسال فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز برگزاری المپیادهای فرهنگی ورزشی دانشگاهها را موجب پویایی، نشاط اجتماعی و کشف استعدادها دانست.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: المپیادها و مسابقات دانشجویی حلقه مغفول مانده ورزش کشور در بخش آموزش عالی است، کشورهای توسعه یافته سرمایهگذاری ویژهای روی ورزش مدارس و دانشگاههای خود انجام میهند.
سید شریف حسینی ادامه داد: علاوه بر بحث استعدایابی و توسعه کمی و کیفی که در این حوزه وجود دارد باتوجه به تعدد دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، مدارس و مراکز آموزشی غیرانتفاعی دولتی و غیردولتی برگزاری مسابقات ورزشی و طرحهای ورزش همگانی در دانشگاهها می تواند موجب پویایی، شادابی و نشاط اجتماعی شود.
حسینی با تأکید براینکه جامعه ایران جوان بوده و بنابراین در برنامهریزی هم باید تمرکز ویژه ای روی این جامعه جوان داشت، توضیح داد: ورزش یکی از عواملی است که سلامت اجتماعی، روانی جامعه را تضمین می کند و همچنین به جامعه پذیری و رشد اجتماعی افراد کمک می کند.
این نماینده خاطرنشان کرد: یکی از اهداف نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش این است که افرادی سالم به جامعه تحویل دهد، این سلامت هم سلامت جسمانی است مانند ریوی و از بین بردن بیماریهای جسمی و دیگر سلامت روانی و اجتماعی است که جوانان باید در جریان بازی قواعد اجتماعی مانند جوانمردی، ایثار، اخلاق مداری و رعایت حریم و نظم را یاد بگیرند، قطعا برگزاری المپیادهای ورزشی دانشجویی در دانشگاهها میتواند به حرکت در این سمت و سو کمک کند.
حسینی اضافه کرد: افزایش سرانه ورزشی در برنامه چهارم و پنجم لحاظ شده است و قانونگذار می داند در حال حاضرمحدودیت فضاهای ورزشی در استانهای مختلف وجود دارد بنابراین یکی از فرصتهایی که میتوان از این تهدید استفاده کرد اماکن ورزشی و محیطهای ورزشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هستند اگر استخرها و زمینهای فوتبال و فوتسال و غیره در اختیار دانشجویان قرار گیرد قطعا در زمینه ورزش قهرمانی و همگانی میتوان شاهد دستاوردهایی بود.
رئیس کمیته فوتبال و فوتسال فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به هرحال بسیاری از استعدادها می توانند در همین المپیادها کشف شوند؛ اگر نظامی تعریف شود که در جریان مسابقات ورزشی آموزش عالی به ویژه المپیادها، نظام استعدادیابی و کشف ستارهها و نخبهها وجود داشته باشد به راحتی میتوان شاهد و رشد و شکوفایی و درخشش ستارههای ورزشی در این حوزه بود .
باید تقویم مسابقات ورزشی دانشجویی ایجاد شود.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص این المپیاد بیان داشت: البته در مقطع دانشگاه استعدادیابی مناسب نیست و باید این مبحث از آموزش و پرورش آغاز شود؛ البته دراین جشنواره المپیاد دانشجویی مدنظر است و در المپیادها نشاط در مجموعه دانشجویی و ایجاد انگیزه برای جوانانی که بحث قهرمان پروری را دارند مطرح است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با تأکید براینکه نباید تنها بحث حمایت در این مسابقات مطرح باشد٬ گفت: حتما مجموعه پیام نور به این هدف رسیده که چنین جشنواره مفیدی را برگزار کند و بنابراین بحث حمایت مطرح نیست٬ دانشگاه پیام نور حتما باید در جهت اهداف گام بردارد اگر مسابقات بیبرنامه برگزار شود و برای اهدای جوایز از دیگران استفاده شود این نه در شأن دانشجو و نه در شأن ورزش ایران است.
بهروز نعمتی با بیان اینکه برگزاری این جشنوارهها با اهداف از پیش تعیین شده خوب است٬ اظهار داشت: باید به گونه ای رفتار شود که تمام اهداف فرهنگی و ورزشی در کنار این المپیاد بگنجد.
نعمتی افزود: به هرحال دنیا درخصوص برگزاری المپیادهای دانشجویی کارهای خوبی انجام داده و ما هم باید الگو مناسب برداریم و مسائل آن را پیگیری کنیم٬ بحث المپیادها و المپیکهای دانشجویی در میان است و این نشان دهنده این است که دنیا به این سمت وسو در حال حرکت است و ایران هم باید تقویمهای خود را برآن اساس برنامهریزی کند.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نباید برگزاری این مسابقات را فقط برای نشاط درنظر گرفت چراکه اگر تنها این هدف باشد است برگزاری مسابقات دورهای و چند تورنمنت معمولی هم کفایت میکند اما این المپیاد از نظر فرهنگی و اجتماعی هم مناسب است و باید بر مبنای این اهداف حرکت کرد.
وی تاکید کرد: علاوه براین باید برنامهریزی مناسبی هم وجود داشته باشد و تقویم دانشجویی مانند همه دنیا در کشور وجود داشته باشد؛ درغیر این صورت اینکه دانشجو صرفا در مدت زمان کوتاهی درگیر مسابقه شود، نه تنها باعث نشاطی ایجاد نمیشود بلکه کار فرهنگی نیز دربرندارد.
حسین گروسی اضافه کرد: در این موضوع محور توسعه نیروی انسانی مطرح است و به هرحال اگر مسئولان مربوطه در این راستا سرمایهگذاری و حمایت کنند قطعا نتیجه آن پیشرفت در عرصههای علمی و فرهنگی خواهد بود.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ورزش در پر کردن اوقات فراغت و ایجاد نشاط در جامعه بسیار موثر است٬ گفت: ورزش علاوه بر کسب افتخارآفرینی برای کشور برای ورزشکاران و کسانی که مسابقات را تماشا میکنند نیز ایجاد نشاط و شادابی میکند٬ ورزش از ابزارهای مهمی است که در ایجاد سلامت جامعه جایگاه ویژهای دارد و باید مورد اهتمام بیشتری توسط مسئولان قرار گیرد.
در این حال مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه پیام نور در سال های زوج در دو مقطع پسران و دختران برگزار می شود گفت: دانشگاه پیام نور با تحت پوشش قرار دادن نزدیک به یک میلیون دانشجو بزرگترین و فراگیر ترین داشگاه کشور محسوب می شود و ریاست دانشگاه و مدیران ارشد این بخش علمی و فرهنگی کشور برای سلامت جسمی دانشجویان اهمیت و اعتبار ویژه ایی قائل است و از این رو همواره در طول سال مسابقاتی را برای بانوان و آقایان در رشته های مختلف برگزار می کند ولی اوج کار ما المپیاد سراسری است که هر دو سال یکبار برگزار می شود و افراد و تیم های منتخب و برترین های ورزش دانشجویی با یکدیگر به رقابت می پردازند.
نصیرزاده با تاکید بر این نکته که بسیاری از قهرمانان رشته های مختلف ورزشی دانشجوی پیام نور هستند افزود: برای قهرمانانی که مدام در مسابقات و اردو های باشگاهی و ملی حضور دارند تحصیل در دانشگاه پیام نور از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که همزمان با پرداختن به ورزش حرفه ایی از درس و تحصیل نیز عقب نمی مانند و پیام نور این فضا و امکان را برای تمامی قهرمانان و نخبگان کشور فراهم آورده تا تحت هر شرایطی از تحصیلات عالیه عقب نمانند. بنابراین حدود نیمی از ظرفیت ورزش قهرمانی کشور در این المپاد شرکت می کنند.